Wanneer kun je een nieuwe post het beste plaatsen?

tijd bericht plaatsen

beste tijd om te posten

Actief zijn op social media is momenteel niet meer uit onze maatschappij weg te denken. We delen graag met vrienden en familie wat we allemaal doen en welke leuke dingen we meemaken. Ook kijken we mee in de levens van onze vrienden en reageren we op foto’s en video’s van anderen. Wanneer je iets nieuws gaat posten is het wel belangrijk dat mensen er ook op gaan reageren, anders doe je het voor niets. Maar hoe zorg je nou dat mensen ook daadwerkelijk jouw foto gaan liken tussen alle andere content die ze tegenkomen? Dit is nog een hele kunst, toch zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden voor de beste resultaten. Weten welke dit zijn? Lees dan snel even verder.

 

Het succes achter je posts

tijd berichten postenEen van de belangrijkste aspecten achter het succes van je post en content, is een goede timing. Zonder een ✅goede timing kun je er eigenlijk al vanuit gaan dat je post het minder goed zal doen bij het publiek dan je vorige posts. Dit is jammer, zeker wanneer je er wel goede resultaten mee had kunnen krijgen op een ander tijdstip. Niet alleen voor je persoonlijke social media is dit belangrijk, ook binnen het zakelijke leven heb je deze informatie nodig om meer klanten te werven. Met meer likes en reacties bereik je een veel groter publiek.

We hebben een aantal zaken, met betrekking tot een juiste timing, voor je op een rijtje gezet. Het lastige hieraan is dat er geen exacte momenten gegeven kunnen worden die beloven dat jouw post een grandioos succes zal zijn, hiervoor zijn er teveel aspecten waar je op moet letten. Je netwerk, je doelgroep, maar ook de content die je uiteindelijk gaat plaatsen. Om je toch een beetje op weg te helpen, kun je de volgende richtlijnen aanhouden.

 

Een perfecte timing

beste tijd om bericht te postenWanneer je een succesvolle post wilt plaatsen op Facebook, dan moet je erop letten dat je deze op het juiste moment van de dag plaatst. Een precies tijdstip is niet te geven, het algoritme van Facebook is zo ingericht dat dat helaas niet te omzeilen valt. We kunnen wel een schatting geven van het juiste tijdstip. Wanneer je iets doordeweeks online zet, dan moet je dit doen tussen 12.00 uur en 15.00 uur. In het weekend kun je het beste iets plaatsen tussen 12.00 uur en 13.00 uur. Je zult zien dat deze tijdstippen wel de beste resultaten met zich mee zullen brengen.

Het posten op Instagram kun je het beste door de week doen. In het weekend zijn mensen toch minder bezig met het checken van social media en dan zijn we met andere dingen bezig. Van maandag tot en met vrijdag zien we de sociale mediakanalen als een afleiding van de dagelijkse sleur. Dit zeker tijdens onze lunchpauze. Je kunt dan ook het beste posten tussen 12.00 uur en 13.00 uur voor de beste resultaten.

Noteer de tijdstippen waarop je post en hoeveel likes en reacties dat je oplevert. Binnen enkele testen kun je het maximale resultaat halen en van 2 likes naar 20 likes gaan.

 

Netwerk uitbreiden

Heb je een zakelijk profiel, fanpage, of community, dan kun je overwegen je netwerk uit te breiden. Dit kan door een campagne te voeren of door het kopen van likes of volgers. Ook voor berichten en posts kun je likes kopen. Er is dus altijd een manier om aan meer interactie te komen!