Negatieve uitingen op je Facebook zijn nooit plezierig

5-ster-review-kopen

5 sterren recensies facebook

LET OP: Wij verkopen geen reviews voor geen enkel kanaal of profiel. 

Negatieve uitingen op je Facebook zijn nooit plezierig. Dit wil je eigenlijk altijd voorkomen. Facebook is namelijk een van de grootste sociale netwerken die gebruikt wordt. Niet alleen door de consument maar ook door bedrijven. Als bedrijf heb je niet alleen een bedrijfs LinkedIn pagina maar ook een bedrijfspagina voor je Facebook. Er zijn diverse social media kanalen waar jij als onderneming actief kunt posten. Facebook staat met stip op nummer 1. Dat komt omdat vrijwel elke doelgroep actief is op Facebook. Daarom is het voor bedrijven ook het ideale social media platform om recensies te verzamelen: oftewel de ‘reviews’. Niet alleen de positieve recensies worden geleden maar ook de negatieve. Vaak onthoud je die negatieve reacties dan ook. Hoe verwijder je een negatieve recensie op Facebook? Dat lees je in de onderstaande tekst.

 

Recensies markeren als ongepast

Wanneer je een negatieve recensie ontvangt kan dit nadelige gevolgen hebben op je business hebben. Stel je hebt 1 enkele negatieve recensie tussen 100 positieve recensies, dan zal dit geen ramp zijn. Maar toch kan een negatieve recensie zwaar wegen omdat er zoveel mensen op Facebook zijn die het lezen. Uiteraard heb je al bedrijf liever een positieve recensie dan een negatieve. Nu kun je deze negatieve recensie dus markeren

 

Is markeren hetzelfde als verwijderen? Nee!

Wanneer je denkt dat markeren hetzelfde is als verwijderen dan zit je fout. Bij het markeren van een recensie geef je aan dat je er niet blij mee bent. Wanneer je deze actie uitvoert zal Facebook de melding nader bekijken. Als je sociale netwerk het met jou eens is zal de recensie worden verwijderd door Facebook. Maar wat zijn nu de stappen om een negatieve recensie op Facebook te verwijderen?

 

Recensie op Facebook verwijderen

Om die negatieve recensies op Facebook te verwijderen moet je een aantal stappen uitvoeren. In dit stappenplan laten we je zien hoe dit precies te werk gaat.

  1.     Om welke recensie gaat het? Zoek de desbetreffende recensie op;
  2.     Rechts bovenaan staat een pijl, klik op de pijl in deze review;
  3.     Wanneer je op de pijl geklikt hebt verschijnt de optie:‘ik vind deze recensie niet leuk’. Klik deze aan.

Vervolgens kun je nog kiezen uit twee mogelijkheden. Ben je van mening bent dat de recensie niets te maken heeft met jouw bedrijf of bedrijfspagina? Dan krijgt Facebook deze melding binnen en gaan ze het beoordelen.

Facebook gaat dit natuurlijk bekijken en dan gaan ze een besluit nemen. Hoe weet je nu wat de beoordeling van Facebook gaat zijn? Je ontvangt van Facebook een bericht in je persoonlijke support-inbox.

Je hebt dan nog keuze twee: jij bent van mening dat de recensie die geplaatst is niet op Facebook thuishoort. Waarom hoort deze recensie niet op Facebook thuis? Dat kan om verschillende redenen zijn en die vind je vervolgens in een lijstje met mogelijkheden. Wanneer jij de keuze maakt die geldt voor de desbetreffende recensie dan krijg je de mogelijkheid om de persoon te blokkeren. Als je de desbetreffende persoon blokkeert dan kun je ook niet meer met diegene communiceren.

 

Is een negatieve review nuttig of niet?

5 sterren recensies facebook Niemand is perfect. Een Facebook pagina met alléén maar positieve 5 sterren recensies en geen enkele negatieve recensie bestaat bijna niet. Soms is het juist goed om enkele negatieve recensies te hebben zodat mensen wel zien: ‘Hé niemand is perfect en dit bedrijf/persoon is niet bang om dat te laten zien’. Er is natuurlijk ook wel een verschil onder de negatieve recensies. Sommige zijn echt ongepast en dan kun je het stappenplan van Facebook gebruiken om deze review te verwijderen.