Hoe Google Plus volger verwijderen uit je kringen

google-plus-volgers-verwijderen

Het kan gebeuren dat je een persoon in je Google Plus kringen krijgt die je niet hebt uitgenodigd. Met andere woorden krijg je er een volger bij die je wilt verwijderen.

Hieronder geven wij het antwoord op de vraag: Hoe verwijder je een Google Plus volger uit je kringen.

Stap 1: Login in op je Google Plus profiel. Links boven heb je een ‘drop-down’ menu en daar kun je kiezen voor ‘Google+ Pagina’. Je eigen Google Plus pagina wordt getoond. Aan de rechterkant zie je een vak welke je ‘Kringen’ toont. Daar staat alle personen die je volgen, dus je volgers.

google-plus-menu

 

Stap 2: Houdt de muis op de kleine vierkante afbeelding zodat de profielnaam getoond wordt. Zodoende kun je de persoon zoeken die je wilt verwijderen. Houdt je muisaanwijzer op de naam en je zult zien dat de naam blauw wordt en een link is naar het profiel van die persoon.

google-plus-kringen-volgers

 

Stap 3: Eenmaal aangekomen op het profiel van de persoon die je wilt verwijderen, klik je onderaan het blok met de profielfoto op het kleine pijltje die naar beneden wijst. Er verschijnen 2 opties: Negeren en Rapporteren/Blokkeren.

google-plus-volger-verwijderen-uit-kringen

 

Als je kiest voor negeren dan worden alle posts die de betreffende persoon plaatst niet weergegeven op jouw pagina. Bij de optie Rapporteren/Blokkeren kun je vervolgens kiezen voor Blokkeren zodat deze persoon uit jouw kringen verdwijnt. Hiermee worden tevens ook geen berichten van die persoon meer bij jou getoond.

 

De bovenstaande instructie werkt op de pc als je naar plus.google.com gaat. Op een mobiele telefoon of tablet werkt dit anders.


 

Google plus volger verwijderen Android app

Als je in het bezit bent van de Google Plus app voor Android dan kun je de volgende instructie uitvoeren. De app downloaden kan hier.

Als je de Google Plus app opent dan kun je op het vergrootglas klikken. Een zoekbalk verschijnt waar je de naam kunt invoeren van de persoon die je wilt verwijderen uit je Google Plus kringen. Je moet naar het betreffende profiel toe en kunt daar via de menu knop de persoon blokkeren.

 

Google plus volger verwijderen iOs app

Als je in het bezit bent van de Google Plus app voor iOs dan kun je onderstaande instructie volgen. Wil je de Google Plus app downloaden vanuit iTunes klik dan hier.

Start de Google Plus app op. Rechtsboven klik je op het vergrootglas. In de zoekbalk kun je de naam invoeren van de persoon die je uit de kringen wilt verwijderen. Je opent het profiel van deze persoon en klikt rechtsboven in het scherm op het tandwiel. Kies vervolgens blokkeren.

 

Google plus volger verwijderen Mobiele browser zonder app

Jammer genoeg kun je op dit moment nog geen Google plus volger uit je kringen verwijderen door gebruik te maken van een mobiele browser op telefoon of tablet. Hiervoor kun je een app downloaden welke hierboven voor zowel Android als iPhone/iPad te downloaden is. Uiteraard is het wel mogelijk op de pc zelf.