stijgen in google

Goede Backlink checker

Backlinks, daar draait het voornamelijk om bij SEO en gevonden worden in Google. Zonder backlinks kan je website weinig autoriteit opbouwen. Ook al spreekt Google het feit tegen dat backlinks een graadmeter zijn in het bepalen van de positie van je website, toch bewijzen verschillende experts het tegendeel. Anno 2020 zijn backlinks nog steeds van toegevoegde waarde!

 

Backlink checker

Er zijn 1001 tools op internet te vinden die met SEO te maken hebben. Een belangrijke SEO tool is de backlink checker. De backlink checker laat namelijk zien welke links jij op je site hebt, of welke andere mensen naar hun site toe krijgen. 

backlinks checken

 

Niet alle backlink meting tools zijn gelijk

De ene checker is de andere niet. De ene checker laat weer andere dingen zien dan de andere checker. Soms is het het beste om meerdere tools te gebruiken om zodoende al je inkomende links in kaart te brengen. Ook links vanuit social media zijn backlinks, bijvoorbeeld van Twitter (een retweet) of van Facebook, wanneer iemand een post deelt met een link erin. 

 

Het indexeren van een link kan tijd kosten

Soms kan het weken duren voordat je link wordt geïndexeerd door Google. Dit kan met verschillende factoren te maken hebben. Bijvoorbeeld… hoe vaak komt Google langs bij de website om deze opnieuw te indexeren? En hoe goed doet de link checker zijn werk?

 

Goede backlink checkers

  • seo review toolsDe link checker van seoreviewtools is perfect te gebruiken om links vanuit social media waar te nemen. Andere link checker nemen deze info namelijk niet waar.

 

  • backlink checker ahrefsDe link checker van ahrefs laat weer vooral de sterke en Nederlandse backlinks zien. Links uit het Buitenland welke naar een Nederlandse website gericht worden, komen soms wat minder snel in beeld. Ahrefs meet tegelijkertijd de DR waarde. 

 

NO-Follow en DO-Follow links

Beide tools laten bovendien zien of de link NF of DF is. NF staat voor NO-Follow en DF voor DO-Follow. Het verschil tussen de twee is dat bij NF aangegeven wordt dat Google de link niet hoeft te volgen. Volgens SEO experts wordt bij een NF link ook geen waarde doorgegeven en is de link redelijk zinloos. Andere experts spreken dit weer tegen. De NO-nofollow dofollow backlinkFollow link hoort absoluut in je linkprofiel thuis want wanneer je alleen maar DO-Follow links hebt, dan ziet dat er Google’s perspectief ongeloofwaardig uit, en kan dit duiden op manipulatie. Je wilt immers een gevarieerd linkprofiel hebben, en daar horen ook NO-Follow links bij.

De tools zijn gratis te gebruiken, en hebben soms een daglimiet. Dat betekent dat je ze een x-aantal keer op een dag gratis kunt gebruiken. Wil je meer informatie of van deze beperking af, dan bieden de aanbieders een betaalde variant waar je veel meer mee kunt.

 

Backlinks kopen

Via onze webshop kun je backlinks kopen. Bij onze producten proberen wij er zoveel mogelijk bij te zetten of de link goed geïndexeerd wordt of niet. Een waarbij dit niet bijstaat wil niet zeggen dat Google er niets mee doet. Wij hebben verschillende testen gedaan met links die je niet terugziet in een backlink meting, maar wel hun werk doen. Google ziet dus meer dan de meeste tools bij elkaar. 

 

Anchor teksten gebruiken en slim inzetten

Hoe je de anchor teksten inzet, bepaald grotendeels hoe je SEO campagne verloopt. Wij achten jouw de expert want jij koopt zelf backlinks in, en dat moet je weten wat je doet. Weet je niet wat je doet, dan kun je beter geen links kopen en dit aan een SEO expert overlaten. Links verkeerd gebruiken kan namelijk ook schade aanrichten aan je website! Wees voorzichtig en lees je goed in.

google positie door backlinks