Facebook update: sterren recensies worden aanbevelingen

Facebook aanbevelingen

beoordeling geven op facebook

Facebook heeft onlangs een update doorgevoerd (augustus 2018) waarbij de recensies op zakelijke pagina’s (fanpages/communities/bedrijfspagina’s) zijn veranderd. Voorheen kon men een recensie op een Facebook pagina achterlaten met 1, 2, 3, 4, of 5 sterren, samen met een toelichting. De nieuwe Facebook update heeft hier verandering in aangebracht. De sterren recensies heten nu aanbevelingen. Om mensen te informeren krijgen ze de volgende informatie in het review gedeelte te zien: “Beoordelingen en recensies zijn gewijzigd”.

 

Nieuw type recensies: aanbeveling

Vanaf nu kan een gebruiker of bezoeker een bedrijf aanbevelen. Je hebt slechts 2 opties in plaats een score tussen de 1 en 5 sterren te geven. De opties zijn beveel je dit bedrijf aan: JA of NEE.

 

Toelichting was vrijblijvend, nu niet meer

Voor de update, konden mensen zelf bepalen hoeveel sterren ze gaven bij de beoordeling, en of ze wel of niet een toelichting achterlieten. Nu moet je wel een reden opgeven wat je juist goed of juist slecht vind. Zonder reviewtekst is de knop ‘plaatsen’ niet klikbaar, dus je moet wel iets invullen. Je hebt wel de keuze om aan te geven wie de review mag zien. De standaard opties zijn: iedereen / vrienden / vrienden van vrienden / alleen ik.

 

Comment kan niet meer worden aangepast

De toelichting kan naderhand niet meer worden bewerkt. Voorheen kon dit wel. Was er een oplossing geboden door het bedrijf, dan kon de reviewer het commentaar alsnog aanpassen en er een positieve draai aangeven.

 

aanbeveling scoreGemiddelde beoordeling

Hoe Facebook de gemiddelde beoordeling gaat berekenen is onduidelijk. Bezoekers krijgen nu een gemiddelde te zien waarbij de score kan variëren tussen de 1.0 en 5.0, ondanks dat met de beoordeling met positief of negatief kan beoordelen.

 

Facebook aanbevelingen kopen

Bij ons kun je Facebook aanbevelingen kopen om je profiel beter bestand te maken tegen negatieve beoordelingen, of het gemiddelde cijfer op te krikken. Een laag gemiddelde kan potentiële klanten afschrikken en dat kost je geld. Dit wil je natuurlijk niet en daar kunnen wij je bij helpen. Bij ons kun je aanbevelingen bestelling in het Nederlands. De aanbevelingstekst die wij schrijven is tevens gericht op de service/product/dienst die je aanbiedt. Het product kun je niet ongelimiteerd bestellen want onze voorraad aan accounts is helaas beperkt. Meer info vind je bij het product zelf.

 

Wat ziet de bezoeker onder het kopje recensies?

De bezoeker krijgt de volgende informatie over de nieuwe aanbevelingen te zien:

beoordelingen zijn nu aanbevelingen

wil je een aanbeveling schrijven facebook

deel eenvoudig de hoogtepunten