Facebook blijft maar groter worden

Facebook groei 2018

Facebook, Inc. (lag onder vuur vanwege de gemakkelijke toelating van twijfelachtige advertenties uit Rusland tijdens de verkiezingen, maar de resultaten van de uitbetalingen zijn nu uit. De eerste reactie na het rapport was positief.

 

Meer winst

De sociale media gigant rapporteerde een winst per aandeel (EPS) van $ 1,59 op $ 10,328 miljard aan inkomsten. Thomson Reuters had de consensusschattingen op $ 1,28 EPS en $ 9,84 miljard aan inkomsten. De kwartaalmarge bedroeg 50% en de mobiele advertentie-inkomsten vertegenwoordigden 88% van alle advertentie-inkomsten, tegenover 84% een jaar geleden.

 

stijging actieve gebruikers

social-media-groeitDe dagelijks actieve gebruikers waren 1,37 miljard, een stijging van 16% ten opzichte van een jaar geleden. Maandelijks actieve gebruikers waren 2,07 miljard, een stijging van 16% ten opzichte van het voorgaande jaar.

De kapitaaluitgaven bedroegen $ 1,76 miljard in het kwartaal en Facebook eindigde het kwartaal met contanten en kasequivalenten van $ 38,29 miljard. Het aantal medewerkers van het bedrijf bedroeg 23.165 op 30 september 2017 – 47% meer dan een jaar eerder.

 

Reactie Zuckenberg op advertentieschandaal

CEO Mark Zuckerberg heeft in zijn commentaar het recente dilemma op twijfelachtige advertenties aangepakt. Hij ging zelfs zo ver om te zeggen dat Facebook zou investeren in het voorkomen van misbruik ten koste van de winstgevendheid van het bedrijf. Hij zei:
“Onze community blijft groeien en het gaat goed met ons bedrijf. Maar dat doet er niet toe als onze diensten worden gebruikt op manieren die mensen niet dichter bij elkaar brengen. We willen misbruik op onze platforms voorkomen. We investeren zoveel in beveiliging dat dit onze winstgevendheid beïnvloedt. Het beschermen van onze gemeenschap is belangrijker dan het maximaliseren van onze winst.”

 

Aandelen en marktwaarde

Facebook-aandelen sloten woensdag 1,4% op $ 182,66 voor het rapport en de aandelen werden voor het laatst 1,3% hoger gezien bij $ 185,04 in de sessie na sluitingstijd na de winststijgingen. De 52 weken durende reeks van Facebook was $ 113,55 tot $ 182,90 voor de late openingsuren. De richtprijs van de consensusanalisten werd voor het laatst geschat op $ 196,53. Facebook had vanaf woensdag een marktwaarde van $ 530 miljard.

 

Stempel gezet in de Marketingwereld

Facebook heeft duidelijk haar stempel gezet in de marketingwereld, en daar kun je als bedrijf niet omheen. Het is een must om je bedrijf ook op Facebook te hebben. SEO technisch is het ook van toegevoegde waarde, want via Facebook ben je ook beter vindbaar op het internet. Uit eindelijk wilt iedere ondernemer beter gevonden worden, en daarvoor moet je ook social media inzetten.

Beginnende bedrijven, en bedrijven die meer uit hun bedrijf willen halen, Zitten bij LikesKopen24 goed! Bij ons kun je namelijk voor zowel startende als goedlopende bedrijven verschillende social media boost producten kopen welke salesverhogend kunnen werken. Neem rustig eens een kijkje in onze webshop en laat je verbazen wat de mogelijkheden betreft!