Afmeting omslagfoto en profielfoto Facebook

afmeting-omslag-facebook

mooie facebook paginaEen eerste indruk kun je slechts 1 keer maken. Zorg daarom dat je Facebook pagina er ook perfect uitziet. Het begint allemaal met de omslagfoto en profielfoto. Deze moeten de juiste afmetingen hebben zodat ze in de juiste verhouding worden weergegeven zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

Zorg ook dat je de omslagfoto en de profielfoto opslaat in .PNG omdat dit formaat vaak de beste resultaten oplevert na het uploaden van de afbeeldingen.

Afmetingen omslagfoto

De afmeting van de omslagfoto is 851 x 315 pixels. Op een pc zal hij ook in dit formaat worden getoond. Op een Smartfoon waar het schermformaat wat kleiner is en men vaker gebruik maakt van een databundel, worden ook de afbeeldingen in een ander formaat weergegeven om zo data te besparen. De omslagfoto zal dan in 640 x 360 worden weergegeven.

Houdt er wel rekening mee dat hoe groter het bestandsformaat is (kb’s) hoe langzamer de afbeeldingen geladen zullen worden op computers. Facebook stelt dat de beste resultaten behaald worden met afbeeldingen rond de 100 kb groot.

Afmeting profielfoto

De afmeting van de profielfoto op je Facebook pagina moet minimaal 180 x 180 pixels zijn. Zorg er voor dat je ten alle tijde de afbeelding vierkant houdt zodat deze niet achteraf aangepast hoeft te worden waardoor je mogelijk kwaliteit moet inleveren. Ook voor de profielfoto geldt dat een .PNG afbeelding een scherper resultaat oplevert met minder ruis.

Een goede profielfoto matcht met het onderwerp waar de Facebook pagina over gaat en toont in veel gevallen het bedrijfslogo, een avatar of een foto van iemand zelf.

Op de pc zal de profielfoto getoond worden in een formaat van 160 x 160 pixels. Op een Smartfoon wordt deze iets kleiner getoond, namelijk 140 x 140 pixels. Zorg dat je een goede en scherpe foto upload die zo dicht mogelijk bij de originele waarde ligt. Foto’s laten verkleinen leveren namelijk vaak kwaliteitsverlies op.

afmeting facebook omslag