Met 800 miljoen gebruikers vertoont Instagram geen tekenen van vertraging

gebruikers instagram

Facebook’s aankoop van Instagram van $ 1 miljard in 2012 was niets minder dan geniaal. Hoewel de dure aankoop in die tijd meer dan een paar vraagtekens opriep, blijft Instagram onder de paraplu van Facebook tot nieuwe hoogten stijgen. Eerder deze week kondigde Carolyn Everson op Facebook aan dat Instagram elke maand meer dan 800 miljoen actieve gebruikers heeft. Des te indrukwekkender is dat van die subgroep dagelijks 500 miljoen gebruikers zich bezighouden met de site.

 

Instagram heeft Snapchat verslagen

Ter vergelijking, Snapchat, het bedrijf dat ogenschijnlijk de positie had om Instagram en Facebook een serieuze concurrentie te bezorgen, heeft momenteel ongeveer 300 miljoen actieve gebruikers en 173 miljoen dagelijkse gebruikers. Dat zijn zeker indrukwekkende cijfers, maar Instagram staat onmiskenbaar op een ander niveau.

 

Explosieve groei door Stories

Opvallend aan Instagram is dat de groei van de leden de afgelopen jaren geen tekenen van vermindering vertoont. Inderdaad, op elk moment dat een nieuwe uitdaging zich voordoet, kan Instagram zich snel en vaardig aanpassen. Als een snel voorbeeld, toen Instagram Instagramverhalen lanceerde in augustus 2016 als onderdeel van een gezamenlijke inspanning om Snapchat beter te beconcurreren, duurde het slechts 10 maanden voordat Instagram Stories meer dan 250 miljoen dagelijks actieve gebruikers zag. “Onze gebruikersgroei met Stories komt eigenlijk op een explosieve groei voor Instagram in het algemeen,” zei Everson toen.

 

Groei in de afgelopen jaren

800Wat betreft de totale groei van de leden, hier een korte tijdlijn van hoe Instagram de afgelopen jaren is geëxplodeerd. Toen Facebook in 2012 voor het eerst Instagram kreeg, had de site ongeveer 35 miljoen gebruikers. 18 maanden later kondigde Instagram aan dat het gebruikersbestand omhooggeschoten was naar 150 miljoen. Tegen december 2015 kondigde Instagram aan dat de site nu meer dan 600 miljoen actieve gebruikers bedient. En nu, minder dan twee jaar later, is het abonneebestand van Instagram met 33% gestegen naar 800 miljoen.

Tegenwoordig peilen sommige analisten de waarde van Instagram in het bereik van $ 25 miljard tot $ 50 miljard. Achteraf gezien is het aanbod van Facebook voor $ 1 miljard nu het steeltje van de eeuw.